Karácsony Gergely megmutatta, milyen rakpartot szeretnének Budapesten

Helyi hírek Ország

Medián által készített felmérésből kiderült, hogy a szavazó emberek többsége az autómentesített rakpartot támogatja – ezért a terület továbbra nyitott marad hétvégente visszavonásig – tette közzé Karácsony Gergely közösségi oldalán, ahol látványterveket is közölt a leendő rakpartról.

A felmérésből kiderült, hogy:

Azzal az állítással, hogy időszakosan, például hétvégeken szüntessék meg a gépkocsiforgalmat 73% ért egyet és 24% ellenzi, de még a forgalom teljes megszüntetése is többséget kapott, 59% támogatja, 37% ellenzi.

 

Karácsony Facebook posztjában azt írta, hogy a hétvégi megnyitás tapasztalatai és a budapestiek véleménye alapján a Főváros megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a továbbtervezés során hogyan lehet kisebb de kulcsfontosságú helyeken javítani a terveken annak érdekében, hogy a rakpart még jobb legyen a gyalogosok, kerékpárosok és kikapcsolódni vágyók számára.

A Főváros célja a RAK-PARK beruházás felgyorsítása és a kapcsolódó projektek összehangolása a Kormánnyal együttműködve – teszi hozzá a főpolgármester.