Mirkóczki Ádám

Mirkóczki Ádám: csúnyán becsapták az egri választókat

Helyi hírek Ország

“Nagyon csúnyán becsapta az egri választókat” az Egységben a Városért Egyesület (EVE) frakciójából kilépő két önkormányzati képviselő – mondta Mirkóczki Ádám polgármester hétfő este az M1 aktuális csatornán.

Az MTI összefoglalója szerint a volt jobbikos politikus arra reagált, hogy megbomlott a közgyűlési többség az ellenzéki irányítású Egerben, miután a korábban LMP-s, jelenleg független Komlósi Csaba és a Momentum színeiben politizáló Keresztes Zoltán kilépett az EVE frakciójából.

Mirkóczki Ádám visszautasította a kilépők vádjait, miszerint egyszemélyes döntéshozatalt vezetett be. Hozzátette:

a vádak “jogosak lehettek vagy jogosak lehettek volna” április-májusban, amikor a különleges jogrend idején valóban egy személyben hozott döntéseket.

Hangsúlyozta: a nyár végén alaposan átbeszélték “a vélt vagy valós sérelmeket”. “Azóta minden egyes előterjesztés az előzetesen a frakció által megbeszélt (…) álláspont szerint zajlott” – fűzte hozzá Mirkóczki Ádám. Az ügyben megnyilvánuló Momentum-elnök szavaira utalva megjegyezte: jó lett volna, ha Fekete-Győr András legalább a telefont felemeli, mielőtt egy megyeszékhelyen “megszünteti a közgyűlési biztonságot adó többséget”.

A polgármester úgy értékelt, hogy a kilépők nagyon csúnyán becsapták a választókat,

mert nem a Momentum kapott mandátumot a tavaly októberi önkormányzati választáson, hanem azt a programot szavazták meg az egriek, amelyiket “száz százalékban” ő írt.

Mirkóczki Ádámot a műsorban arról is kérdezték, hogy bírálták őt a főpolgármester népszavazási kezdeményezésével kapcsolatos nyilatkozatáért. Közölte: Karácsony Gergely ötlete – amely szerint az önkormányzatok a kormány ellenében harcba szállnának az európai uniós forrásokért – kiváló, az ahhoz vezető eszközt azonban nem tartja jónak, mert ebben az ügyben helyi népszavazást tartani jogilag értelmetlen. Mivel a kérdés nem kormányzati, hanem uniós hatáskör, annak eszköze az európai polgári kezdeményezés lenne, amihez “nem kell pártokkal, frakciókkal egyeztetni” – mondta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük