Nobel-díjas kutató méltatta a Debreceni Egyetemet

Egyetem

A DE-t fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökének munkáját segítő, 57 hazai és nemzetközi szaktekintélyből álló Tudományos és Társadalmi Tanácsadó Testület szeptember 14-én alakult meg hivatalosan.

Az alakuló ülésen egy Nobel-díjas amerikai farmakológus is részt vett, aki maga is tagja a testületnek. Videóüzenetében köszöntötte a szervezet tagjait és méltatta a Debreceni Egyetemet, valamint az intézmény tudományos tevékenységét – írja a hirek.unideb.hu.

Louis J. Ignarro azt hangsúlyozta: most van a legnagyobb esélye a Debreceni Egyetemnek arra, hogy a tudomány, az oktatás és az innováció területén Közép-Kelet-Európa egyik vezető felsőoktatási intézményévé váljon.

Örömteli, hogy a modellváltás nyomán a Debreceni Egyetem feltett szándéka, hogy a jövőben jelentős sikereket érjen el az innováció területén. A kutatói munka, a tudományos előmenetel alapja az autonómia, enélkül nem lehet fejlődni. A függetlenség egyúttal alkalmat ad a határokon átívelő újabb együttműködések kialakítására is, melyek segíthetik az innovatív kutatásokat

– mondta Louis J. Ignarro, aki szerint az eredmények eléréséhez gyakran arra van szükség, hogy számos egymástól eltérő tudományág szakértői közösen gondolkodjanak, ezt pedig csakis a kollaborációk tehetik lehetővé. A Los Angeles-i Egyetem, ahol ő dolgozik, szintén független tudományos kutatóintézménynek számít.