Fenntarthatósági hetet szervezett az ESSCA Budapest

Egyetem

Kempf Zozo BMX világbajnok is az Iskola kezdeményezése mellé állt

Az ESSCA School of Management az elsők között integrálta az oktatási és szervezési portfóliójába a fenntartható fejlődés témakörét, amely a neves üzleti egyetem budapesti kampuszának életében is központi értéket jelent. Ennek tükrében rendezték meg a fenntarthatóság hetét, amely kezdeményezéshez Kempf Zozo BMX világbajnok is csatlakozott.

Az üzleti tudományok egyeteme számára kiemelkedően fontos, hogy minden tevékenységét a fenttarthatóság elvei mentén szerint tervezze és szervezze.

A Budapesten is jelen lévő ESSCA budapesti kampuszán a hallgatók angol nyelvű képzésben részesülnek és értékes francia diplomát kapnak. Mindemellett az üzleti tudományok egyetemének vezetősége az egyik kiemelt missziójának tekinti, hogy az összes kampusz a fenntarthatósági kritériumok szerint szervezze a tevékenyégeit.

A fenntartható fejlődés és a társadalmi felelősségvállalás kérdése nem csupán a tananyagban jelenik meg, hanem az Iskola életének számos egyéb pontján is.

Októberben egy egész héten át tartó programsorozatot szervezett a budapesti kampusz a fenntarthatósági fejlődés témakörében.

Minden változás bennünk kezdődik el

Az ESSCA budapesti központjában a fenntartható fejlődés jegyében szervezte meg a sportnapját is, amelynek célja a sportok szerepének kihangsúlyozásán túl a környezettudatos és közösen használt közlekedési alternatívák megismertetése volt. Az esemény mellé állt Kempf Zozo, BMX világbajnok is, aki izgalmas bemutatója után együtt sportolt az Iskola diákjaival.