Szenior Akadémia az Eszterházy Egyetemen

Elindult a Szenior Akadémia az Eszterházy Egyetemen

Egyetem

Csaknem 200-an jelentkeztek az idősebb korosztály képviselőinek szánt ingyenes előadássorozatra, a Szenior Akadémiára. Az első kurzusok már elindultak.

Január végén jelentette be Dr. Csáfor Hajnalka oktatási rektorhelyettes, hogy ingyenes, felnőttképzési tanúsítványt adó kurzusokat indít az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Dr. Ternyák Csaba egri érsek, az egyetem nagykancellárja kezdeményezése nyomán. Akkor elhangzott: a tanulást és ezzel szellemi frissességet kínáló programon egyetemünk oktatói, kutatói, s vendégelőadói közérthető módon adják át az ismereteket az elsődlegesen megszólított szépkorúaknak, de életkori megkötés nélkül, bárkit szívesen várnak a rendezvénysorozatra.

A felhívásra csaknem 200 jelentkezést regisztráltak a Felnőttképzési és Gyakorlatszervezési Osztály munkatársai. Az érdeklődést jól jelzi, hogy az alapfokú informatikai kurzus gyakorlatilag már a jelentkezési időszak előtt betelt, így e témában két tanfolyamot is indított egyetemünk. Kétszeres volt a túljelentkezés a „Szőlőskerttől a kóstolópohárig – A borkultúra alapjai” címet viselő programra is.

A tavaszi kurzusok elindultak, a jövőben minden félévben új kurzusokat hirdet majd az egyetem. A témakörök kiválasztásánál fontos szempont a gyakorlatias megközelítés, így a preferált területek között szerepel a számítógéphasználat, a borkultúra, a gasztronómiai ismeretek, a generációk közötti kommunikáció, a teremtésvédelem, a sport és az egészségmegőrzés. Katolikus egyetemként minden félévben egyháztörténelemmel, egyházzenével, hitélettel kapcsolatos kurzust is meghirdetünk majd.

Fotó: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem oldal