Állami elismerést vehetett át az Eszertházy Egyetem oktatási főigazgatója

Állami elismerést vehetett át az Eszertházy Egyetem oktatási főigazgatója

Egyetem

Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetésben részesült Kalóné Szűcs Erzsébet, az Eszterházy Egyetem Katolikus Egyetem oktatási főigazgatója, a nemzeti ünnep alkalmából. Az elismerést Csák János kulturális és innovációs minisztertől vette át a Pesti Vigadóban.

A nemzeti ünnephez kapcsolódóan tartottak díjátadót március 14-én a Pesti Vigadóban.

Csák János kulturális és innovációs miniszter beszédében úgy fogalmazott:

 „Az óriások sorába lépnek, akik most a nemzet hálájaként elismeréseket kapnak. Ezek az óriások tartják a hátukon a magyar kultúrát és a hazát.”

Kiemelte, a kultúrát nemzedékeken keresztül át kell adni, és akkor lesz itt, a Kárpát-medencében gazdaságileg erős, kulturálisan magabiztos, magabíró családokból álló nemzet.

A magyar érdemrendeket és az állami művészeti díjakat Csák János adta át Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna, a KIM kultúráért felelős államtitkárának társaságában.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét tizennégyen, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét harmincnégyen, az érdemes művész kitüntetést tizenöten, a kiváló művész elismerést hatan, a Magyarország Babérkoszorúját pedig hárman kapták meg.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem oktatási főigazgatója, Kalóné Szűcs Erzsébet Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetésben részesült a felsőoktatás területén több évtizede példaértékű elhivatottsággal, kimagasló színvonalon végzett szakmai és vezetői tevékenysége elismeréseként.

Fotó: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Facebook oldal