Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Fehérbor kategóriában a tokaji Bott Pince 2021-es Csontos furmintja, a vörösborok mezőnyében pedig az egri St. Andrea Szőlőbirtok 2019-es Agapé Nagy-Eged-hegy grand superior egri bikavérje nyerte el a Magyar Borszakírók Köre (MBK) által odaítélt, 2024-es Magyar Bor Nagydíjat. A Dr. Kosárka József Emlékdíj nyertese a szintén egri Kovács Nimród Borászat.

Agrárminisztérium: új szabályozás érinti a bortermelőket

Új szabályokhoz kell alkalmazkodniuk a bortermelőknek. A kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) keretében bevezetésre került a borágazat számára egy egyszerűsített adminisztrációjú és alacsonyabb mértékű díjátalány, megjelent a kötelező csomagolóanyag-visszaváltási rendszer (DRS) új szabályozása és egyes borászati termékek 2023. november 15-től mentesülnek a reprezentációs adó megfizetése alól abban az esetben, ha a terméket közvetlenül az azt […]

Dagasztás kisokos: minden, amit a folyamatról tudni érdemes

A dagasztás során alakulnak ki a sikér szálak, amelyek a kelt tészták tartását adják.  Dagasztani az élesztővel készült kelt tésztákat kell, mert ettől lesz rugalmas és levegős a tészta. Régen egyszerre több kilogramm lisztből készítettek kenyeret, a dagasztás fáradságos, nehéz munka volt. Kisebb adaggal azonban könnyebben lehet bírni.