Vállalkozásfejlesztési kerekasztal Debrecenben

Gazdaság

A vállalkozásfejlesztési kerekasztal – amely Debrecen és Hajdú-Bihar megye vállalkozásfejlesztő szervezeteit tömöríti –, 2016. október 25-én hagyományteremtő szándékkal lépett először a nyilvánosság és a vállalkozók elé a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

A kerekasztal tagjai – úgymint az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ, a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség, a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága, a Széchenyi Programiroda, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara – mind képviseltették magukat az eseményen.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere, a kezdeményezés életre hívója megnyitó beszédében kiemelte: a 2014 Ősze óta tevékenykedő városvezetésnek is fontos, hogy a gazdaságfejlesztés kiemelt célterület legyen. Ezért is örül annak, hogy megvalósulhatott ez a kezdeményezés, ami olyan együttműködésről ad tanúbizonyságot, amit nem biztos, hogy minden városban el lehetne érni. Az együttműködés ötletét az adta, amikor világossá vált: a vállalkozók sok szervezetet ismernek, melyek segíthetnek nekik, de nem volt egyértelmű, hogy pontosan melyik és miben állhat a rendelkezésükre.

A kerekasztal tagjai mind bemutatták tevékenységüket, szolgáltatásaikat, szemléltették, hogy pontosan milyen területeken és milyen formában lehetnek a vállalkozások segítségére. A rendezvény keretében információt adtak arról, hogy a vállalkozások ötleteikkel, problémáikkal mely szervezethez, szervezetekhez fordulhatnak a jövőben.

A megjelent vállalkozóknak lehetőségük volt eddigi tapasztalataik ismertetésére, választ kaphattak kérdéseikre vagy személyes konzultáció keretében is értekezhettek a szervezetek képviselőivel.

hbkik.hu