Zuhanykabin vásárlási tippek online

Gazdaság

A fürdőszoba esetében a zuhanykabinnak, vagy épp fürdőkádnak központ szerep jut a mindennapokban. Előbbi esetében azonban nem egyszerű ügy kiválasztani az ideális megoldást. Éppen ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk pár zuhanykabin vásárlási tippet online, illetve személyes vásárláshoz is.

Milyen áron vegyünk zuhanykabint?

Természetesen a legtöbbek számára az ár az elsődleges tényező zuhanykabin vásárlás során is. A zuhanykabinok esetében azonban elmondhatjuk, hogy az ár csak egy szempont a sok közül, hiszen mindenkinek megvan a maga igénye, elvárása és persze lehetőségei az ideális kabin megtalálásához. Ezek alapján tehát egy 20-30 ezer forintos alap zuhanykabin is bizonyulhat jó választásnak, ahogy egy többszázezres darab is kielégítheti igényeinket.

Milyen anyagból legyen a kabin?

A zuhanykabinok esetében, ami sokat nyomhat latba az anyag, melyből ezek a fürdőszoba berendezések készülnek. Az anyag ugyanis nem csak a megjelenést befolyásolhatja, hanem bizony a használhatóságot, tisztíthatóságot és magát az élettartamot is.

Alapjában véve ezen a téren két főbb típus közül választhatunk, amiken belül persze számos más megoldás állhat rendelkezésünkre. A műanyag kabinok olcsóbbak ugyan, de összességében gyengébbek és a takarításuk, tisztántartásuk is nehezebb. Arról nem is beszélve, hogy a víz könnyebben hagy nyomot rajtuk, ami így gyakoribb takarítást is jelent. A másik opció az üvegből készült kabinok, melyek sokkal jobb vízlepergető tulajdonsággal bírnak és akár biztonsági üveggel szerelt verziókkal is találkozhatunk.

Milyen formák közül válogathatunk?

Használhatóság és élettartam szemszögéből a kabinok formája is mérvadó lehet. Ezen a téren a szimmetrikus és aszimmetrikus formák közül válogathatunk nagyvonalakban de az alábbi kategóriákban is bőven keresgélhetünk az online webáruházakban:

  • íves
  • szögletes
  • 3 oldalú
  • 4 oldalú
  • U alakú

Mekkora zuhanykabint vásároljunk?

Méret tekintetében mindig figyelembe kell venni, hogy a felújítandó fürdőszobában mekkora hely áll rendelkezésre, illetve milyen a tér eloszlása a helyiségnek, nem beszélve a leendő felhasználók jellemzőiről.

Értelemszerűen más-más méretre van szükség egy nagyobb termetű személynek, illetve egy vékonyabb illetőnek. Amennyiben erre nem figyelünk oda, akkor az hosszútávon akár komoly bosszúságot is okozhat, például nem szállhatunk ki kényelmesen, egyszerűen, de maga a zuhanyzás is egy tortúrává válhat, ha lehajolni se tudunk normálisan.

Alapjában véve kabinok esetében a 80×80-s, illetve a 90×90-s kivitelek a leggyakoribbak, de akár ennél nagyobb, vagy akár egyedi méretekre alakított verziók közül is válogathatunk.

Honnan szerezzük be az adott kabint?

Természetesen ma már rengeteg helyről beszerezhetünk zuhanykabint, de mégsem mindegy honnan is vásárolunk végül. Amennyiben például azon gondolkodunk, hogyan vásároljunk zuhanykabint Kecskeméten online, akkor a zuhanykabin webáruházak ideális megoldást kínálhatnak. Ezen a téren érdemes a kínálatot szemügyre venni, de a szállítási feltételek, a garanciális ügyintézés, illetve a korábbi vásárlóktól kapott véleményeket is érdemes átböngészni.

Összegezve

Amennyiben tehát az ideális zuhanykabint keressük online, akkor a fenti szempontokat mindenképpen érdemes figyelembe venni, hogy biztosan ne érjen minket csalódás a vásárlást követően sem. (x)