Holoda Attila energiapiaci szakértő

Holoda Attila az ársapka kivezetéséről: a kormány indoklása nem fedi a valóságot

Gazdaság

Mint ahogyan azt az utóbbi években megszokhattuk, a kormány ezúttal is Brüsszelre, Belgium fővárosára hárította a felelősséget, miután szerda este Gulyás Gergely és Hernády Zsolt bejelentette, hogy vége a benzinárstopnak.

Holoda Attila energiapiaci szakértő szerint a kedden bevezetett szankciónak – amelyek az olajársapkára vonatkoztak – semmi közük nincs ehhez a kormányzati intézkedéshez. Úgy véli, a brüsszeli döntés nem áremelkedést, hanem pont árcsökkenést okozott, hiszen kedden 5 dollárt esett az olaj ára a tőzsdén.

A Mol továbbra is orosz vezetékes olajból látja el az országot. Ezt pedig eddig is olcsóbban kaptuk. A kormány indoklása tehát nem fedi a valóságot

– fogalmazott az Index megkeresésére Holoda Attila, aki szerint a keddi kormányzati bejelentésnek nem lesz érdemi inflációs hatása, mert a vállalkozásoknál már korábban eltörölték az üzemanyagár-sapkát,

„gyakorlatilag már egy fél éve beépült az inflációs hatása”

– fogalmazott.

Holoda Attila nemrég Friderikusz Sándor műsorában beszélt részletesen a magyar kormány rezsicsökkentés-politikájának hátulütőiről: