Lázár János

“Vegyük meg őket szőröstül-bőröstül” – Lázár János megfenyegette a Spart

Gazdaság

Budapesten, a Portfolio Építőipar 2024 című konferenciáján beszélt Lázár János építési és közlekedési miniszter a kormány és az osztrák Spar konfliktusáról.

Mint megírtuk, Orbán állítólag azt kérte a kereskedelmi multitól: engedje meg rokonának, hogy befektessenek a magyar leányvállalatba. Válaszul a Spar magyarországi vagyonát elkezdte Svájcba menekíteni, továbbá a különadók miatt bepanaszolta a magyar kormányt Brüsszelben.

Lázár János mai beszédében azt mondta, a napi sajtóban olvasta, hogy “a szomszédunknak a fűszeresnek véleménye van a magyar élelmiszeripar megszervezéséről. Az osztrák közértes beüzent Magyarország kormányának”.

Ezért minden Magyarországon befektető külföldi vállalkozásnak Lázár János azt mondta, hogy tiszteljék a vevőiket, tiszteljék azt az országot, amely befogadta őket és tiszteljék azokat az embereket, a magyar fogyasztókat, akik extraprofitot termelnek számukra.

Úgy fogalmazott: “az a külföldi vállalat, amely nem adja meg a tiszteletet a magyaroknak, nem maradhat ebben az országban tartósan. Követeljük, elvárjuk és ki fogjuk kényszeríteni, hogy minden külföldi vállalkozás megadja minden magyar embernek a tiszteletet, megadja a tiszteletet az ország politikai és gazdasági döntéshozóinak is”.

“Azzal, hogy teljesen alaptalanul, teljesen igazságtalanul, totális hazugságokat állítva az osztrák fűszeres kollega megvádolta Magyarország kormányát, azzal azt érte el, hogy ez a cég ennek az árát meg fogja fizetni most és a következő időkben”

– jelentette ki a miniszter.

“Mi a Fideszben megtanultunk árral szemben is úszni, pénz nélkül kormányozni és most a Sparral szemben is tudunk úszni, ne legyen senkinek ilyen irányú kétsége”

– mondta.

Lázár János jelezte, hogy azok közé tartozik a kormányban, akik azt a tanácsot adták a miniszterelnöknek, hogy ha már “az osztrákok azt hazudták, hogy az állam be akart szállni a Sparba, akkor tekintsék ezt egy jó ötletnek és vegyék meg az egészet szőröstül, bőröstül”.