Vonat, személyvonat

Mávinform: hétvégén több vonat menetrendje is változik a hatvani és a hegyeshalmi vonalon

Május 7-8-án megváltozik több távolsági vonat menetrendje a hatvani vonalon és a hegyeshalmi vonalon a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső közötti harmadik vágány építéséhez kapcsolódó munkálatok miatt – közölte a Mávinform csütörtökön Facebook-oldalán.

Elsőként a Tisza-tónál és Szolnok térségében indul az országos szúnyoggyérítési program

Megkezdte az idei országos szúnyoggyérítési program végrehajtását a program koordinálásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Elsőként a Tisza-tónál és Szolnok térségében irtják a szakemberek a vérszívókat – tájékoztatta az OKF az MTI-t hétfőn.

Csökkent az ügyhátralék az Egri Törvényszéken

Az Egri Törvényszéken 2021-ben 7,5 százalékkal nőtt az új ügyek száma, amely az országos átlag kétszerese, a tavaly befejezett ügyek száma 10 százalékkal haladta meg a 2020-as adatot, ezáltal csökkent az ügyhátralék – mondta el Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke hétfőn a törvényszék összbírói értekezletén, amelyről közleményben számoltak be.

Új raktárcsarnokot adtak át a Modine Hungária Kft. gyöngyösi telephelyén

Közel kétmilliárd forint értékű beruházás-sorozat részeként, jelentős állami támogatással új raktárcsarnokot épített a járműipari alkatrészek előállításával foglalkozó Modine Hungária Kft. Gyöngyösön – jelentette be az épület szerdai átadó ünnepségén a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára.

Másfél milliárd forintos beruházással bővítette kapacitását az egri Sanatmetal Kft.

A kutatás-fejlesztésben sikerült Magyarországon tartani a szellemi potenciált, és képessé váltak a fejlesztők hozzáadott érték előállítására, miközben az ágazat exportképessége is nőtt – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az egri Sanatmetal Kft. beruházásának avatóján csütörtökön.