Bölcsődei beiratkozás a második kerületben

Helyi hírek

Idén a veszélyhelyzet miatt a 2020 szeptemberétől induló gondozási-nevelési évre történő bölcsődei jelentkezés a második kerületben is elektronikusan (e-mailben) történik.

A Felvételi Kérelmet és a munkáltatói igazolásokat e-mailben, szkennelt formában kell csatolni.

Beiratkozás: május 4. és 15. között.

A jelentkezés az alapellátási felvételi kérelemben:

  • több bölcsőde is megjelölhető, de csak az 1.helyen megjelölt bölcsődébe kell megküldeni.
  • a kérelemhez csatolandó – mindkét szülő részéről – munkáltatói igazolás, ennek hiányában munkáltatói szándéknyilatkozat arra vonatkozóan, hogy a munkáltató mikortól szándékozik foglalkoztatni a szülőt,
  • amennyiben a jelentkezéskor nem rendelkezik a szülő munkáltatói igazolással, vagy munkavégzésre irányuló szándéknyilatkozattal, akkor a keresőtevékenységet folytatni kívánó szülő legkésőbb a gyermek bölcsődei ellátásának megkezdését megelőző két héttel a bölcsődei ellátást nyújtó intézménynek munkáltatói igazolást nyújt be, vagy bemutatja a leendő munkáltatójának igazolását arról, hogy a szülő nála alkalmazásban fog állni, megjelölve annak kezdő időpontját is.
  • A vészhelyzet feloldása, ill. a bölcsődék újra nyitása után a gyermek és a szülő lakcímkártyáját utólagosan be kell mutatni.

Gyermekfelügyeletre történő jelentkezés:

A jelentkezés a szolgáltatási felvételi kérelem kitöltésével történik az alábbiak szerint:

  • ezen mindkét bölcsőde megjelölhető, de csak az 1.helyen megjelölt bölcsődébe kell megküldeni.
  • a szolgáltatásra történő jelentkezés munkáltatói igazoláshoz nem kötött.

A felvételi kérelmet a bölcsőde vezetője a hatályos jogszabályokban foglaltak alapján elbírálja és döntést hoz a gyermek felvételéről vagy elutasításáról 2020. május 28-ig. A szülők a döntésről írásban – az általuk megadott e-mail címre – értesítést kapnak.

ittlakunk.hu