Másfél hónapja csúszik a kivitelezés Hajdúböszörményben – Így lehet eljutni az oktatási intézményekhez

Helyi hírek

A Hajdúböszörmény Újvárosi utca kivitelezése a gázszolgáltató alvállalkozójának másfél hónapos csúszása miatt határidőre, 2021.08.31-re nem készül el. Ezért a Hajdúböszörmény belvárosában lévő három oktatási intézmény négy telephelye a korábban megszokottnál másképpen, a következő módon lesz megközelíthető – írja a város önkormányzhata. Szeptember 12-ig a Kassa utca az Iskola utca felől egyirányú lesz az Újvárosi utca felé, az utcán tilos lesz a megállás. A Kassa utcáról az Újvárosi utcára ráhajtva érhető el a főtér, ahol a meglévő parkolók mellé további 80 db parkolóhely kerül kialakításra ideiglenesen.

A Bocskai térről egyirányú forgalommal a Könyvtár előtt húzódó Bocskai téri szervízúton keresztül lehet majd kijutni a Múzeum mellett a Kossuth L. utcára. A Múzeum sarkánál különösen figyelni kell a téren áthaladó gyalogosokra és kerékpárosokra. A főtérre csak azok hajtsanak be, akik az oktatási intézményekbe hozzák a gyermekeiket!
A Bocskai téren leparkolt autótól gyalog lehet majd eljutni az Újvárosi utcán sétálva, a járdán a Benedek utcai általános iskolába. A főtéri parkolóból lehet majd gyalog megközelíteni a Baltazár és a Bocskai általános iskolákat és a gimnáziumot is.
Aki teheti ebben az időszakban gyalog vagy kerékpáron közlekedjen a belvárosban gépjármű helyett. Valamint korábban induljon el a várható torlódás miatt.