Magas állami kitüntetéssel ismerték el egy Heves megyei ügyésznő munkáját

Helyi hírek

Az ügyészi szervezet tagjai közül a Heves Megyei Főügyészség Vádelőkészítési és Vádképviseleti Csoportjának vezetője, dr. Fekete Mariann részesült elsőként a családokért felelős tárca nélküli miniszter által az idei évben alapított „Esélyt az életre”-díjban.

Novák Katalin miniszter asszony a díjjal az esélyteremtés területén elért kiemelkedő eredményeket, az emberi méltóság védelmében való fellépés, valamint a kapcsolati erőszak és az emberkereskedelem elleni küzdelem területén végzett tevékenységet kívánja elismerni. A díjat az első alkalommal, tegnap adta át Novák Katalin a kitüntetetteknek, Budapesten.

Az ügyészség mindenkor kiemelt figyelmet fordít a gyermekek és a családok védelmére, a biztonságuk megteremtésére, mind a büntetőjogi, mind a közjogi szakterületeken.

A büntetőjog körében ezt a lelket próbáló, mély elhivatottságot és elkötelezettséget feltételező feladatot látta, és látja el kiemelkedő szakmai színvonalon dr. Fekete Mariann, aki ezzel nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az ilyen jellegű jogellenes cselekmények sértettjei megfelelő védelemben, elkövetői pedig szigorú – kellő visszatartó erővel bíró – büntetésben részesüljenek.

Dr. Fekete Mariann húsz év óta tagja az ügyészi testületnek, mely hivatást – saját bevallása szerint – azért választotta, hogy a munkája révén hatékonyan léphessen fel a nők és a kiskorúak sérelmére elkövetett bűncselekményekkel, valamint azok elkövetőivel szemben. Ezen két évtized során a tevékenységével – ügyészi eszközökkel –  hozzájárult a kiszolgáltatott helyzetben lévő, bántalmazott gyermekek és nők életkörülményeinek, esélyeinek javításához, az általuk elszenvedett sérelmek, testi-lelki gyötrelmek orvoslásához, az áldozattá válásuk megelőzéséhez, ami kellő alapot szolgáltatott arra, hogy az elsők között kapja meg ezt a magas állami elismerést.