Aranybika Debrecen

Újra Debrecen ékkövévé varázsolná az Aranybikát a Mathias Corvinus Collegium

Helyi hírek

Nyílt, országos építészeti tervpályázatot hirdet a Mathias Corvinus Collegium (MCC) a debreceni Aranybika Szálló felújítására és új oktatási központ létrehozására – közölte az MCC.

Azt írják, az 1976-ban emelt, mára rossz állapotú szárnyat elbontják, a helyén az MCC oktatási és tehetséggondozási programjának otthont adó új épületrész állhat majd. Ezt követően megtörténik az Aranybika műemléki rekonstrukciója és felújítása. A program a debreceniek bevonásával zajlik, a bírálóbizottság tagja lesz a város polgármestere és főépítésze is.

A Mathias Corvinus Collegium célja, hogy az Aranybika Szálló ismét a város egyik ékköve lehessen: a rendkívül rossz állapotú szárny helyett, az MCC egy olyan korszerű oktatási központ megépítését tervezi, mely tömegében, léptékében illeszkedik a meglévő Aranybika Szálló historizáló épületrészhez, valamint a debreceni történeti környezethez. Az egykori szálló eredeti épülete pedig teljes körű, műemléki felújításon esik majd át. A beruházásnak köszönhetően egy, a 21. századi elvárásoknak megfelelő, az MCC oktatási programjainak befogadására alkalmas, új épületrész jön létre – olvasható az MCC közleményében.

Fotó: MCC