Egyházi szemléletváltás – villámtöltőt telepítettek Püspöki Hivatalnál Debrecenben

Helyi hírek

Szeptember 30-án fejeződött be az a projekt, melynek eredményeként a Tiszántúli Református Egyházkerület huszonegy darab személyautót és három kisbuszt szerzett be, valamint egy villámtöltő állomást telepített a debreceni Püspöki Hivatal területén 359 millió 342 ezer forintból – számolt be közleményében a Tiszántúli Református Egyházkerület.

A Tiszántúli Református Egyházkerület feladatainak ellátásához jelenleg 125 darabos gépjárműflottát tart fent, melynek jelentős része fosszilis üzemanyaggal működik. Az új, Nissan Leaf típusú elektromos járművek az egyházmegyék területén lettek szétosztva, széles földrajzi lefedettségben.

Beszerzésükkel a járműflotta 17 százaléka környezetbarát, ezzel megvalósult a projekt azon célja, hogy a flotta elektromos gépjárműveinek aránya növekedjen, ösztönözve az elektromos mobilitás terjedését, elősegítve a szemléletváltást az egyházban és a lakosság körében egyaránt.

A projektet az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatta és a Klíma-, energia- és zöldgazdaság- politikai ágazati programban valósult meg összesen 359 millió 342 ezer forintból. A támogatás vissza nem térítendő, 100 százalékos intenzitású.

Az Állami Számvevőszék mindent rendben talált a Tiszántúli Református Egyházkerület intézményfenntartói gazdálkodása körül