Korszerűbb épületbe költözött az ügyészség Füzesabonyban

Korszerűbb épületbe költözött az ügyészség Füzesabonyban

Helyi hírek

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész avatóünnepség keretében adta át a Füzesabonyi Járási Ügyészség új székhelyéül szolgáló felújított épületrészt.

 Füzesabonyban – hétéves kihagyást követően – 1991-ben hozták létre ismét a helyi ügyészséget. Az elhelyezést biztosító épületen belül idővel bővült ugyan az alapterület, de a körülmények összességükben nem adtak lehetőséget a komolyabb fejlesztésre. A változtatást igénylő korszerű munkahelyi környezet megteremtése több mint harminc év elmúltával időszerűvé vált.

A járási ügyészségen – a vezetővel együtt – jelenleg három ügyész és egy fogalmazó teljesít szolgálatot, munkájukat két irodai dolgozó segíti. A többezres nagyságrendű ügyforgalom megköveteli az optimális munkafeltételeket, melyek mostantól, a polgármesteri hivatal épületén belüli új elhelyezést követően immár rendelkezésre állnak.

Az átadó ünnepségen elhangzott megnyitójában dr. Kalmár Gyula megbízott Heves vármegyei főügyész visszatekintett az elmúlt évtizedek eseményeire, a Füzesabonyi Járási Ügyészség történetére, és méltatta az itt végzett szakmai munkát. A megbízott főügyész kiemelte a szervezeti egység elismerésre méltó eredményeit, melyek megtartása vagy meghaladása a korszerű körülmények között a jövőben is biztosítottnak látszik.

Dr. Zsidó Andrea megbízott vezető ügyész köszönetet mondott az új, magas színvonalú elhelyezésért, a járási ügyészségen dolgozók szemszögéből is értékelve annak előnyeit.

Dr. Polt Péter ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy az elmúlt húsz évben az ügyészi szervezetben folyamatosan zajlanak az infrastrukturális fejlesztések. Az ügyészség kiemelt hangsúlyt fektet a XXI. század igényeinek és elvárásainak megfelelő korszerű munkahelyek létrehozására, ami – a gazdasági nehézségek ellenére – a legtöbb szervezeti egység mellett immár a Füzesabonyi Járási Ügyészségen is megvalósult.