Fejlesztette onkológiai és kardiológiai ellátását az egri Markhot Ferenc Kórház

Helyi hírek

Csaknem 400 millió forintból fejlesztették az onkológiai és kardiológiai ellátást az egri Markhot Ferenc Kórházban – közölte az intézmény sajtóreferense az MTI-vel.

Szegedi Erzsébet tájékoztatása szerint a mintegy 395 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően új, csúcstechnológiás onkológiai és kardiológiai gépek segítik az orvosok gyógyító munkáját. A berendezések növelik a betegellátás színvonalát, segítségükkel sok betegség hamarabb felfedezhető és időben kezelhető. Emellett a kórház jóval több beteget tud magasabb szakmai színvonalon ellátni, ami csökkenti a várólistákat és növeli a betegelégedettséget – tette hozzá.

Ismertette, hogy a kórház onkológiai és kardiológiai részlege új ultrahang berendezésekkel gazdagodott, a kardiológia új eszköze a szív hátsó, nehezen látható részéről is képes felvételt készíteni. Ugyancsak a fejlesztés részeként az onkoterápiás ellátáshoz szükséges infúzió készítése digitális, szoftver és számítógép alapú támogatást kapott – jegyezte meg.

A Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet a régió kardiológiai és onkológiai csúcsellátó intézménye, és mindkét szakterületen a vármegyei lakosság 90 százalékának szakellátását biztosítja – emlékeztetett. Az intézmény komplikált és kritikus állapotú betegeket is fogad, ennek megfelelően elengedhetetlen a legmodernebb technológiát jelentő eszközök használata és az eszközpark folyamatos fejlesztése – hangsúlyozta a sajtóreferens.

(MTI)