Rendőrök szállták meg Szász János rendező lakását, állítja, tudja, ki áll az ügy mögött

Ország

Rendőrök özönlötték el péntek hajnalban Szász János rendező lakását.

A hvg.hu-nak Szász János ügyvédje, dr. Fülöp Tamás elmondta, hogy

a rendezőhöz a hajnali órákban vonult ki a rendőrség, amikor az egész család, a gyerekek is otthon tartózkodtak.

A rendőrök számítógépeket, telefonokat foglaltak le, köztük a gyerekeknek azokat a számítógépeit is, amelyeken az online oktatásuk zajlik.

A rendőrség az akcióval kapcsolatban ezt a tájékoztatást adta:

“A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály személyes adattal visszaélés vétség és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást, amely keretében az Ön által említett helyszínen kutatást hajtott végre a rendőrség. Gyanúsítotti kihallgatás nem történt.”

Ez az információ alátámasztani látszik a 444 azon értesülését, hogy az ügy hátterében talán az a konfliktus állhat, hogy a bangladesi sziámi ikreket kezelő egyik orvos végül nem adott írásos beleegyezést ahhoz, hogy szerepeljen Szász dokumentumfilmjében.

Szász tudja, ki nyomhatta fel

Szász János megrendülten nyilatkozott a Telexnek: „Tudom, hogy ki áll a dolog mögött, de nem mondom el, hogy kiről van szó. De nagyon szégyellje magát az illető!” – mondta. Szerinte botrányos, „hogy ez megtörténhet ma Magyarországon”. „Undorító gazság van a háttérben” – mondta.

„Legalább 60 napra elvitték az összes telefonunkat, számítógépünket és minden adathordozót. A fiamnak éppen online matematika órája volt, de kikapták a kezéből a laptopot.”

– kesergett a rendező.