Láttad már felülről a Hortobágyot, a Balatont vagy a Bokodi-tavat? – Ismerd meg Magyarország elbűvölő, eddig rejtve maradt arcait!

Ország

A National Geographic Európa a magasból című sorozatában bemutatja Magyarországot, mégpedig felülről! Lenyügőző légi felvételeket láthatunk többek között a Hortobágyról, a budapesti háztetőkről, a Szigligeti várról, a Balatonról, a Bokodi-tóról és Szentkirályszabadjáról is. A Magyarországról készült epizódot levetítik harminc országban!

A National Geographic Európa a magasból c. sorozata kontinensük gyönyörű és sokszínű országait mutatja meg a levegőből. A hatrészes sorozatban Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország, Görögország és Magyarország – világhírű, vagy épp alig ismert – természeti, kulturális és építészeti értékeit csodálhatjuk meg ritka és egyedi szemszögből.

Az epizódok látványos légi utazások formájában tárják elénk a modern 21. századi Európa izgalmas portéját – de közben a múltba is visszatekintünk a korábbi évszázadok kulturális és építészeti értékeinek megcsodálásával, és számtalan olyan lenyűgöző természeti tájra is ellátogatunk, melyet máig érintetlenül, a maga eredeti szépségében hagyott meg az ember.

A legszebb helyek a NatGeo szerint Magyarországon

A Magyarországról szóló epizódba a National Geographic nemzetközi csapata olyan kivételes épületeket, tájakat választott be, amelyek az ország büszkeségének számítanak, és felülről, a magasból fotózva különösen lenyűgöző látványt nyújtanak.

Az epizód bemutatja a Zsolnai építészeti kerámiával fedett hatalmas épületeket: a századforduló évtizedeiben a Zsolnay építészeti kerámia meghatározó jelentőségűvé vált Budapesten és vidéken is. Ilyen kerámia borítja például a Mátyás templom tetejét, a Szilágyi Dezső téri templomot, a Szent László templomot vagy a Magyar Állami Földtani Intézetet is.

Szentkirályszabadját, az egykori szovjet laktanyát is filmre vette felülről a NatGeo, továbbá megismerhetjük a laktanya történetét is. A laktanya 1996 óta üresen áll, és mára teljesen visszahódította a növényzet az egykori panelházakat. Ez az ország „szellemvárosa”, nem csoda, hogy helyet kapott a magyarországi részben.

A National Geographic csapatát lenyűgözte a Hortobágy, a Bokodi-tó és a Balaton is, ezért ott is forgattak. Légifelvételeken örökítették meg a hatalmas kiterjedésű hortobágyi pusztát és a szürkemarha csorda legelészését.  A hazánk egyik legszebb helyei közé tartozik a Bokodi-tó, amit „lebegő falunak” is neveznek: a NatGeo riporterei a légifelvételek készítése mellett, még a horgászókat is meginterjúvolták arról, milyen az élet a tavon.

Mindezeken kívül, gyönyörű képeket láthatunk az ország termálfürdőiről, hatalmas kastélyairól, a Városligetről és a Soproni TV toronyról is. Egy különleges látványtervezési technológiának köszönhető az epizódban 3D-ben lesz látható, milyen lehetett régen a Szigligeti vár!

A magyarországi rész április 11. este kilenc órakor látható a National Geographic csatornán.  A sorozat többi epizódja: minden vasárnap este kilenckor.  Európa a magasból: Magyarország

Ön azért kapta ezt az emailt, mert egyike a partnereinknek vagy a sajtó velünk kapcsolatban álló munkatársainak. Ha nem szeretne több üzenetet kapni, írjon nekünk a TWDC.Corporate.Communications.CEE@disney.com email címre. A rendelkezésünkre bocsátott személyes adatai felett az ellenőrzést a THE WALT DISNEY COMPANY (POLSKA) SP. Z O.O., Al. Armii Ludowej 26, 00-609 Warsaw gyakorolja (mely Társaság a varsói Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának nyilvántartásában KRS 0000032307 cégjegyzékszám alatt van vezetve; Jegyzett tőke: 1.350.000,-Pln; Adószám: 521-29-27-767.). Az adatvédelmi törvény értelmében Önt számos jog illeti meg, többek közt jogában áll hozzáférést kérni a személyes adataihoz, valamint módosítani vagy töröltetni azokat; ezeket a fenti email címen kezdeményezheti.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük