“Ha én nem változok gyíkemberré, akkor ebben a családban mindenki be lesz oltva”

Ország

Videónaplót forgattak az orosházi kórházban. A filmben egy 12 órás műszakot mutatnak be egy diplomás ápoló és az intenzív osztály főorvosának segítségével, de megszólal benne több szakdolgozó és orvos a COVID-ellátó részlegekről, illetve két beteg is vállalta a nyilatkozatot.

A dolgozók beszélnek a munkájukról, érzéseikről, motivációjukról, félelmeikről, míg a betegek elmondják, hogyan élik meg az új koronavírus fertőzést. A filmmel az a kórház célja, hogy bemutassák, hogy egy kisvárosi kórház kollektívája hogyan bírkózik meg a járvánnyal, miként veszi fel a harcot egy korábban nem látott, alattomos betegséggel, és mik azok a motivációk, amik a rengeteg nehézség ellenére előre viszik őket.

A kisfilm egyik főszereplője beszámol arról, hogyan jutott el az oltás elutasításától addig, hogy az egész családját meggyőzze a vakcinák hasznáról.

Erről így nyilatkozott:

“Első körben én azt mondtam, hogy én nem oltatom be magam. Utána felkerültem egy Covid osztályra és láttam, hogy mily pusztítást végez, és regisztráltam, fölvettem. Mondtam a családnak, hogyha én nem változok gyíkemberré, akkor ebben a családban mindenki be lesz oltva.”