Puzsér Róbert

Puzsér szerint az Orbán-rendszert nem lehet leváltani

Ország

Puzsér Róbert szerint Orbán Viktor akkor is győzne, ha az ellenzék a maga által megalkotott választási rendszerben hívná ki.

A kritikus nyersen fogalmaz a Fidesz vasárnapi győzelmét követően, melyet pusztító, elsöprő, megsemmisítő kudarcnak tart.

Az Orbán-rendszer propagandahazugságára, korruptságára és elaljasultságára való hivatkozás többé semmit nem jelent, ez a rendszer ugyanis legitim – fájdalmas, de igaz, úgyhogy el kell ismerni

– idézi a mandiner.hu Puzsér Róbert szavait, aki szerint Orbán Viktor akkor is győzne, ha az ellenzék a maga által megalkotott választási rendszerben, egyenlő eséllyel, egyenlő médianyilvánossággal, egyenlő mennyiségű plakáthelyen kampányolva hívná ki. Szerinte most az is kiderült, nem számít, hogy összefog-e az ellenzék, mert kiderült, tízből hat magyar nemzeti radikális, és még a demográfia sem tudja leváltani a Fideszt, hiába öreg a tábora, “a homo orbanicus minden nemzedékben újratermeli magát”.

Puzsér szerint nincs értelme modernizálódásra és polgárosodásra várni, itt soha nem lesz nyugatos magyar állam. Nincs más választásunk, mint eltűrni a gúnyolódást és a fölényeskedést, és kiállni a tisztesség, a méltóság és a szabadság mellett.