A Mi Hazánk Mozgalom a kommunista kötődésű épületek és közterületek átnevezését sürgeti

Ország

A kommunista kötődésű közterületnevek mihamarabbi megváltoztatását sürgette hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón a Mi Hazánk Mozgalom két politikusa.

Vékony Csongor, a párt budapesti elnöke azt hangsúlyozta, “a Mi Hazánk antikommunista, és az is marad”, és ha már “az elcsatolt területeinken, magyar földeken idegen nemzetek idegennyelvű tábláit olvashatjuk”, legalább “a jelenlegi határokon belül szerepeljenek idegenek helyett történelmi hőseink nevei” a közterületeken.

Elég a kommunizmusból, és elég a hazaárulókból – fogalmazott, azt sürgetve, hogy “a pesti srácok és a Pongrátz-testvérek hősi helytállása adjon példát a jövő nemzedékének, ne a vörös csillag alatt szolgáló elvtársak”. Felidézte, hogy pártja már 2018-as megalakulása után kezdeményezte, hogy ne Szabó Ervin nevét viselje a fővárosi könyvtárhálózat.

Tóth Zoltán, a párt kispesti elnöke arról beszélt a kispesti Szabó Ervin utcában tartott sajtótájékoztatón, hogy a névadó “szélsőbalos, kommunista ideológus volt”, akit csak egészségi állapota akadályozott meg abban, hogy résztvevője legyen a Tisza István elleni merényletnek.

Ez az ember teljes mértékben alkalmatlan, nem is érdemes rá, hogy bármilyen intézmény vagy közterület a nevét viselje – mondta, annak fontosságát hangsúlyozva, hogy megismertessék a fiatalokkal a kommunizmus rémtetteit. Szerinte “kötelességünk csírájában elfojtani az összes anarchista, kommunista ideológia minden formáját”.