Tompos Kátya

Tompos Kátya súlyos betegséggel küzd, gyűjtést indítottak és jótékonysági gála is lesz

Ország

Ritka daganatos betegséggel küzd Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő, akit legtöbben a Valami Amerika 2. és 3. részéből ismernek.

A Fábián Juli Emlékalapítvány Facebook-oldalán azt írja, most már muszáj felfedni, hogy a 41 éves Tompos Kátya miért nem látható két éve színházakban, koncerttermekben és úgy összességében a médiában sem.

Kátya a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. Külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisai – a korábbiakkal elletétben már – az állam által nem finanszírozottak, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget.
Kátya kérésére eddig a pillanatig kizártuk a nyilvánosságot, ám eljött az idő, hogy a nagyközönséghez forduljunk segítségért

– írják.

Kátya gyógyulását így lehet segíteni:

“Szeretünk Kátya” címen jótékonysági gálát szervezünk, amelyre május 25-én kerül sor a Szegedi Nemzeti Színházban (alább a rendezvény plakátja). A bevétel teljes mértékben Kátya gyógykezelési alapjába kerül.
Ha nem tudsz ott lenni a gálán de szeretnéd támogatni Kátya kezelését, akkor ezt a Fábián Juli Emlékalapítvány számlájára utalva megteheted.
Kedvezményezett neve: Fábián Juli Emlékalapítvány
Kedvezményezett számlaszáma: 16200151-18543755-00000000
A megjegyzés vagy közlemény rovatba írd be Tompos Kátya nevét!
A gyűjtés határideje a koncert napja, május 25.