Vádemelés a debreceni késes bolti rabló ellen

Rendőrség

A vádlott 2016. októbertől decemberig egy Debrecen melletti tanyán dolgozott állatgondozóként, ami szálláshelyéül is szolgált. 2016. december végén megszűnt a munkája, ami miatt el kellett költöznie. A vádlott elhatározta, hogy mindenáron pénzt fog szerezni. A fiatal férfi december végén visszament a tanyára és onnan magához vett egy 8-10 cm pengehosszúságú kést. A vádlott 2016. december 29-én a kora délutáni órákban a arcát sállal, kapucnival és úszószemüveggel eltakarva bement egy debreceni lakótelepen lévő kisboltba, ahol a kést elővette és az eladótól pénzt követelt.

A vádlott a kést az eladóra fogta, a pult mögé ment és a pénztárból kivett némi pénzt. Az eladó közben próbálta becsukni a pénztárfiókot, azonban belenyúlt a késbe és elvágta az ujját. Ezután az eladó a boltból kiszaladt segítséget hívni, közben a vádlott távozott az üzletből. Egy bűncselekményt észlelő járókelő a vádlott után szaladt és kabátjánál fogva próbálta őt visszatartani, de a férfi kiszabadult és a boltból magához vett 11.585 Ft készpénzzel együtt a helyszínről elmenekült. 2016. december 31-én a vádlott barátnője értesítette a rendőrséget, hogy a rablás miatt körözött férfi egy debreceni panzióban tartózkodik.

A vádlott a helyszínre érkező rendőröknek a személyazonosságának igazolására egy hamisított, más nevére kiállított, de saját fényképét tartalmazó személyi igazolványt adott át.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő, különös visszaeső vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.