Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Rendőrség

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 61 határsértő Csongrád megyében. A rendőrök 48 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 13 fő bejutását pedig megakadályozták- írta meg a police.hu

Az egyenruhások 2020. május 27-én 0 óra és 24 óra között tizenhárom esetben, összesen 48 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Kiszombor, Domaszék, Deszk, Szeged és Ásotthalom közigazgatási területén, valamint a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok közül egy szomáliai, ketten török, hárman-hárman marokkói és palesztin, négyen indiai, hatan iraki, míg huszonkilencen szír állampolgárnak vallották magukat. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány négy esetben, 13 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.