Így akadályozta meg a rablást a debreceni eladó

Rendőrség

Csütörtök dél körül érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy élelmiszerboltot megpróbált kirabolni egy férfi Debrecenben. A bejelentő elmondta a rendőröknek, hogy az elkövetőnek nem adtak át pénzt, így üres kézzel kellett elmenekülnie.

A debreceni egyenruhások és nyomozók nagy erőkkel a férfi keresésébe kezdtek. Tanúkat hallgattak meg, adatgyűjtést végeztek, és hamar a látókörükbe került egy 37 éves helyi lakos, akit kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A bűnügyesek és az egyenruhások a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen a helyszín közelében, egy társasházban fogták el a feltételezett elkövetőt.

Előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított

bement a boltba, magához vett egy üdítőt és egy kávét, majd amikor a kasszánál sorra került, elővett egy 20 cm-es kést, megfenyegette vele a pénztárost és a pénzt követelte. A bolt alkalmazottja azonban nem adta oda neki a bevételt, hanem elkezdett kiabálni, ezért a férfi elmenekült a helyszínről.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlet miatt indított nyomozást.