Álmában ölte meg alkalmi ismerősét egy férfi Füzesabonyban

Rendőrség

Kegyetlen bűncselekmény áldozata lett egy 27 éves férfi tavaly nyáron Füzesabonyban.

Az ügyben a Heves Megyei Főügyészség a napokban nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a 21 éves, büntetett előéletű elkövetővel szemben.

A vádirat szerint, az alig néhány hónappal korábban egy más ügyben – ugyancsak erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt – felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt fiatalembert 2020. június 16-án este a kalauz leszállította Füzesabonyban egy Budapestre tartó gyorsvonatról, melyen jegy nélkül utazott. A pályaudvaron a vádlott összeismerkedett az ittas állapotban lévő sértettel, aki meghívta őt az otthonába. Itt közösen megvacsoráztak, majd a házigazda éjfél után elaludt a kanapén. Vendége ezalatt a lakásban lévő számítógépet használva ismerőseivel chatelt, miközben – állítása szerint – azt hallotta, hogy a sértett félálomban rá nézve is sértő, rasszista megjegyzést tett. Ekkor úgy döntött, hogy ezért megöli a vendéglátóját, és elveszi egyes értéktárgyait. Ölési szándékát az egyik közösségi oldalon nyomban közölte is egy ismerősével.

Ezután előkészületeket tett a gyilkosság végrehajtására: a konyhában kiválasztott egy megfelelőnek tartott rugós kést, majd átkutatta a szobákat, melyekből különböző értéktárgyakat vett magához. Ezt követően a késsel nyakon szúrta a mélyen alvó sértettet, aki rövid haláltusát követően a helyszínen meghalt. A terhelt ezután előbb átöltözött, majd távozott a lakásból, sőt a hajnali vonattal a városból is. A házból magával vitt különböző dolgok egy részét később Budapesten értékesítette, illetve ruhaneműre cserélte.

A Heves Megyei Főügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a jelenleg letartóztatásban lévő elkövetővel szemben fegyházbüntetést szabjon ki, továbbá rendelje el a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének a végrehajtását. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a vádlottat határozott időre tiltsák el a közügyek gyakorlásától, és kötelezzék őt a nyomozás során keletkezett több mint másfél millió forint összegű bűnügyi költség megfizetésére is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük