Jelentős súlyosításért fellebbezett az ügyészség a pedofil elkövető terhére

Rendőrség

Tíz év fegyházbüntetést szabott ki a bíróság azzal a 71 éves férfival szemben, akit a Hatvani Járási Ügyészség egy kiskorú sérelmére elkövetett több szexuális bűncselekmény elkövetésével vádol. Tekintettel arra, hogy az elkövető esetében a törvény akár 20 évet meghaladó szabadságvesztés büntetés kiszabását is lehetővé teszi, az ügyészség súlyosításért jelentett be fellebbezést a napokban megszületett elsőfokú ítélettel szemben.

Az ügyészi vád szerint a terheltet a 2017. év végén – a börtönből történt szabadulását követően – fogadta be egy jóindulatú család az egyik Heves megyei kisvárosban. A vádlott ekkor ismerkedett meg a sértettel – szállásadója 13 éves kislányával -, akit már a kezdetektől úgy próbált meg behálózni, hogy rendszeresen ruhákat és édességeket vásárolt neki. 2018 tavaszán az időskorú elkövető arra vette rá a gyermeket, hogy készítsen önmagáról olyan fotókat, melyeken mezítelenül pózol, és ezeket mutassa meg, illetve adja át neki. A kislány kezdetben eleget tett a kéréseknek, ám amikor később megtagadta azok teljesítését, a vádlott megzsarolta őt, így kényszerítve ki az újabb, és egyre intimebb szexuális cselekményeket, melyek egy idő után már fizikai együttléttel is jártak. Mindez 2018 nyaráig, a vádlott őrizetbe vételéig tartott.

A Hatvani Járási Ügyészség folytatólagosan, tizennegyedik évét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntettével, továbbá gyermekpornográfia bűntettével vádolja a különös és többszörös visszaesőnek minősülő, hasonló bűncselekmények miatt korábban már többször elítélt elkövetőt.

A tárgyaláson a férfi tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, azonban a bíróság a lefolytatott bizonyítás eredményeként az ügyészi váddal egyezően állapította meg a tényállást, és a váddal egyezően döntött a bűnösség kérdésében is.

Az ítélettel szemben a vádlott szintén fellebbezéssel élt, így az ügyben az Egri Törvényszék hoz majd jogerős döntést.

Kép: illusztráció.