kés

Majdnem tragédiával végződött az élettársak közötti vita

Rendőrség

A Heves Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, akik egy vita során többször megszúrta az élettársát, majd a sértettet nem akarta kiengedni a lakásból, így a férfi végül az ajtót kirúgva menekült el az ingatlanból. 

A felek együtt éltek egy kis Heves megyei településen, azonban közöttük az utóbbi években – italozó életmódjuk miatt – gyakoriak voltak a konfliktusok. A pár 2019. június 29-én ismerősökkel együtt részt vett a falunapi rendezvényen, ahol mindketten italt fogyasztottak. Hazatérésük után ismét szóváltás alakult ki közöttük. A vita hevében az indulatos vádlott magához vett egy 20 cm pengehosszúságú kést, mellyel, két alkalommal is megszúrta a kezével védekezni próbáló sértettet. A távozni próbáló sértett – mivel az ajtót nyitó egyetlen kulcs a vádlottnál volt – nem tudta elhagyni a lakást, így felszólította a nőt, hogy nyissa ki az ajtót. A vádlott ennek nem tett eleget, így a férfi az ajtót kirúgva távozott a cselekmény helyszínéről, majd értesítette a mentőket.

A szúrások a bal csípőt és a jobb lágyékhajlatot érték. Mindkét sérülésnél fennállt az életveszély okozásának lehetősége.

A Heves Megyei Főügyészség most benyújtott vádiratában arra tett un. mértékes indítványt, hogy amennyiben a vádlott a vádirati tényállással egyezően beismeri a bűnösségét és lemond a trágyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság vele szemben 2 év szabadságvesztést szabjon ki, továbbá ugyanennyi időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Kép: illusztráció.