Vascsővel verte agyon a kutyáit egy hajdúszoboszlói férfi

Brutális garázdaság egy kecskeméti áruház parkolójában

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2021 márciusában egy kecskeméti áruház parkolójában vascsővel megütött és késsel megszúrt egy férfit, nekihajtott az autójának, de még be is akarta szorítani a saját és a sértett autója közé.

A vádirat szerint a vádlott féltékenység miatt haragban volt az ügy sértettjével. 2021. március 17-én reggel a két férfi egy kecskeméti áruház parkolójában találkozott, ahova mindketten autóval érkeztek.

A vádlott nyomban kiszállt az autójából és a sértett gépkocsijához lépve a lehúzott ablaküvegen keresztül többször megütötte a vezetőülésben helyet foglaló sértettet, majd visszaült a saját autójába. Ekkor a sértett is kiszállt, a kezében egy rövid baseballütővel. A vádlott elindult a gépkocsijával, majd a sértett gépkocsiját körbeautózva megpróbálta az autója mellett álló sértettet odaszorítani a saját és a sértett gépkocsija közé. A sértettnek azonban sikerült ezt elkerülni.

A sértett ezután visszaült gépkocsija vezető ülésébe, a vádlott pedig egy rövid kör megtétele után nekihajtott a sértett autójának. Az ütközés után a vádlott ismét kiszállt a gépkocsijából és a csomagtartóból kivett egy vascsövet. Odarohant a sértett autójához és a sértettet a nyitott ajtón keresztül a vascsővel legalább tízszer megütötte, majd egy késsel megszúrta a combját.

A sértettnek ekkor sikerült ellöknie a gépkocsijától a vádlottat, majd az autóból kiszállva a baseballütővel a vádlott hátára és vállára ütött háromszor. A vádlott a vascsővel többször a sértett feje felé ütött, aki visszamenekült a gépkocsijába. A vádlott ezután elhajtott a helyszínről. A sértett a bántalmazás miatt 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de súlyosabb sérülések is kialakulhattak volna.

A letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettén kívül súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A bűncselekményt az áruház biztonsági kamerája rögzítette:

Kép: illusztráció.