Agresszív testvérpár támadt a személyzetre az egri kórházban

Rendőrség

Két szajlai fiatalember az egy napon belül már másodszori kórházi ellátása során bántalmazta az intézmény biztonsági őrét és egyik szakdolgozóját, ami miatt az Egri Járási Ügyészség most vádat emelt ellenük.

A vádirat szerint 2020. június 3-án először délelőtt szorult orvosi ellátásra a két vádlott, akiket kábító hatású anyag okozta rosszullét miatt kellett röviden kezelni az egri Markhot Ferenc Kórházban. Ezt követően útjukra bocsájtották őket, ám távollétük nem bizonyult tartósnak. Fél 3-kor a mentőszolgálat – a korábbihoz hasonló tüneteik miatt – másodszor is megjelent velük a sürgősségi osztályon. Ekkor az újabb vizsgálatokig az elkülönítő helyiségben helyezték el a két testvért, de ők önkényesen megpróbálták elhagyni a szobát. A kórház biztonsági őre ennek megakadályozása érdekében az ajtóban elébük állt, mire a fiatalabb férfi ököllel fejen ütötte, bátyja pedig a hátára ugorva bántalmazta a férfit.

Azt követően, hogy a kedélyek átmenetileg lecsillapodtak, az egyik dolgozó észrevette, hogy a fiatalabb elkövető a zoknijában rejtegeti a még megmaradt kábító hatású anyagot, amit elkért tőle. Ahogy azonban átvette azt, az idősebb férfi rátámadt, megpróbálta kicsavarni a kezéből a kis csomagot, melyet mindaddig nem engedett el, amíg egy ápoló le nem fújta fertőtlenítő szerrel. A történtek után az elkülönítőben elhelyezett elkövetők a rendőrjárőr kiérkezéséig még folyamatosan rugdosták az ajtót és a falakat.

A járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette mellett garázdaság vétségével vádolja a testvéreket, akik egyike ellen könnyű testi sértés vétsége miatt is vádat emelt.

Vádiratában az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra, testvérével szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, a pártfogó felügyeletének elrendelése mellett.