Trükkös módszerekkel jutott be a gyöngyösi nő a gyanútlan sértettek otthonába

Rendőrség

A gyöngyösi járőrök 2022. június 12-én 18 óra 50 perckor elfogták a városban azt a helyi lakost, akit kifosztással és háromrendbeli lopással gyanúsítanak.

Az 53 éves nő 2022. március 2. és június 10. között pénztárcákat lopott el, azzal a módszerrel, hogy becsengetett két gyöngyösi lakoshoz, valamint megszólított egy közterületen tartózkodó személyt is, és rosszullétet színlelve tévedésbe ejtette őket. A gyanútlan sértettek egy pohár vizet kínálva beengedték az otthonukba a nőt, aki a pillanatnyi figyelmetlenségüket kihasználva észrevétlenül eltette tárcájukat a benne lévő iratokkal és készpénzzel együtt. Az utolsó esetben pedig egy idős asszony lakásába azzal az indokkal jutott be, hogy a mosdót szeretné használni. Közben pénzt is kért, de mivel nem kapott, így az ott lakó állapotát kihasználva kutatni kezdett, végül arany ékszerekkel távozott.

D. Ágnest a nyomozók kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek a letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság 2022. június 14-én elrendelt.