Múlt heti baleseti összefoglaló Veszprém megyéből

Rendőrség

A rendőrök összesen 50 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2022. október 31-én 0 órától november 6-án 24 óráig összesen 14 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 2 halálos kimenetelű lett, továbbá 1 esetben súlyos, 11 alkalommal pedig könnyű sérüléssel végződött. A közúti közlekedési balesetekben 2 fő életét vesztette,  3 ember súlyos, míg 13 fő könnyű sérüléseket szenvedett.

A személyi sérüléses balesetek közül – az elsődleges adatok alapján – 8 alkalommal a sebesség nem megfelelő alkalmazása volt a baleset oka, 2 esetben a kanyarodási szabályok megszegése, továbbá 1 alkalommal elsőbbség meg nem adása szabályszegés miatt következett be baleset.

A fenti időszakban megyénk közútjain 36 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt.

A héten a Veszprém megyei rendőrök összesen 9 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ismét arra kéri a közlekedőket, hogy mindig tartsák be a megengedett legnagyobb sebességhatárokat, valamint az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék járműveiket!