Szilveszter éjjel időseket bántalmazott saját házukban egy hevesi férfi

Rendőrség

A Hevesi Járási Ügyészség vádat emelt egy 21 éves férfi ellen, aki az újév első óráiban otthonukban rátámadt két idős sértettre, akiktől eredménytelenül követelt pénzt.

A vád szerint a férfi úgy kezdte az évet, hogy január 1-jén, hajnalban egy Heves melletti faluban megjelent egy idős házaspár ajtajában. Kiabált, hogy jöjjenek ki, mert lopják a tyúkjaikat, valamint pénzt követelt tőlük. A sértett nő közölte a vádlottal, hogy nincs pénzük, és nem is megy ki a lakásból. Ekkor a férfi a bejárati ajtó üvegét betörte, bement a házba, fellökte az idős nőt, majd az ágyban fekvő férjtől is pénz követelt. Az idős férfi is közölte, hogy nincs pénzük, mire a támadó őt ököllel ütni kezdte, hozzávágott egy szendvicssütőt, lehúzta az ágyról, és tovább bántalmazta a férfit. Eközben a feleség telefonon értesítette a központi ügyeletet, melyet a vádlott meghallott, így futva elmenekült a helyszínről.

Az idős nő a bántalmazás következtében arccsonttörést szenvedett, míg férje könnyű sérülésekkel megúszta a támadást, azonban a bántalmazás módjára, intenzitására és az érintett testtájra is figyelemmel, fennállt a reális lehetősége súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés kialakulásának is.

A támadót a rendőrség még aznap elfogta, majd a bíróság letartóztatta, a férfi jelenleg azonban egy korábbi ügyben kiszabott szabadágvesztés büntetését tölti.

A járási ügyészség a férfit kettő rendbeli minősített rablás bűntettének kísérletével, súlyos testi sértés bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, valamint a magánlaksértés bűntettének minősített esetével vádolja.

A Hevesi Járási Ügyészség a most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a rabló a bíróság előkészítő ülésén továbbra is beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A vádhatóság hat év szabadságvesztés és hat év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.