Drogdílert fogtak el a rendőrök Füzesabonyban

Rendőrség

A Füzesabonyi Rendőrkapitányság nyomozói a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen vontak intézkedés alá 2023. május 9-én délelőtt Füzesabony külterületén egy helyi lakost, akiről információ merült fel, hogy kábítószert árul a lakókörnyezetében.

A 42 éves férfi ruházatában a rendőrök több gramm kábítószer gyanús fehér port, illetve készpénzt találtak, ezért előállították a rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás.

Az ügy kapcsán a rendőrök 2023. május 11-én egy kenderesi férfi otthonában is kutatást tartottak. Ott szintén kábítószer gyanús fehér port, több százezer forintot, illetve egy digitális mérleget foglaltak le a nyomozók. A 46 éves férfit a rendőrök őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozó hatóság előterjesztést tett mindkét gyanúsított letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság el is rendelt.