Felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben

Rendőrség

Az Egri Járási Ügyészség gyorsított eljárásban – a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül – állította bíróság elé azt a távolsági autóbuszjáratot vezető férfit, aki ittasan ült a volán mögé.

Az ügyészség ma bíróság elé állította azt a buszsofőrt, aki járművével idén januárban, 7 óra előtt – a reggeli csúcsforgalom kezdetén – az egri autóbuszállomásról ittas állapotban indult útnak a 26 km távolságra lévő Balaton településig. Az adott járaton a vezetőn kívül hárman utaztak. A férfit a rendőrök nem sokkal az indulás után, még a városon belül megállították, majd vele szemben intézkedtek, így derült fény az ittasságára.

A vádhatóság az autóbusz vezetőjét ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt állította az Egri Járásbíróság elé.

A járásbíróság a váddal egyezően állapította meg a tényállást és a férfi büntetőjogi felelősségét, ezért vele szemben 1 év szabadságvesztést szabott ki, melynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a sofőrt 4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A döntéssel szembeni jogorvoslati nyilatkozattételre az ügyészség, a vádlott és a meghatalmazott védő is 3 munkanapot tartott fenn, ezért az ítélet nem jogerős.