Babosék legyőzték Udvardyékat az Australian Openen

Sport

Babos Tímea oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal legyőzte Udvardy Pannát és a spanyol Aliona Bolsovát női párosban csütörtökön az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Az első fordulós találkozót eredetileg szerdán kellett volna lebonyolítani, de az eső miatt elhalasztották. Babosék kétszeres Australian Open-győztes duója kétszer vesztette el az adogatását, ugyanakkor hatszor brékelte ellenfelét az egyórás találkozón.

A kétszeres WTA-világbajnok és négyszeres Grand Slam-győztes Babosék – akik decemberben csaknem másfél éves szünet után álltak ismét össze – előzőleg 2020 októberében nyertek GS-meccset, akkor a koronavírus-járvány miatt őszre halasztott Roland Garros döntőjében diadalmaskodtak.

Nem sokkal később Bondár Anna és a belga Greet Minnen könnyedén verte a lengyel Alicja Rosolskát és új-zélandi Erin Routliffe-et úgy, hogy hatszor elvette a 14. kiemelt rivális szerváját. Az összecsapás 1 óra 15 percig tartott.

A későbbiekben Gálfi Dalma és az amerikai Bernarda Pera is pályára lép, a háló túloldalán a torna nyolcadik kiemeltje, az indiai Sania Mirza és a kazah Anna Danyilina áll majd. A 36 éves Mirza igazi párosspecialista, 43 trófeát gyűjtött ebben a műfajban, köztük három Grand Slam- és két WTA-világbajnoki serleget.

Eredmények:
női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
—————————————-
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia)-Udvardy Panna, Aliona Bolsova (magyar, spanyol) 6:2, 6:2
Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga)-Alicja Rosolska, Erin Routliffe (lengyel, új-zélandi, 14.) 6:4, 6:1

később:
Gálfi Dalma, Bernarda Pera (magyar, amerikai)-Sania Mirza, Anna Danyilina (indiai, kazah, 8.) 7.00 körül

(MTI)