A Kisvárda nagy dilemma előtt. Nemzetközi kupaindulás vagy 325 millió forint?

Sport

A hétvégi Debrecen elleni vereség után, átértékelték az idei célokat a Kisvárda csapatánál. Idén szerettek volna ismét a nemzetközi kupában indulni, de a sorozatban három vereség, köztük a Budafok elleni kupakiesés megváltoztatta a csapat célkitűzéseit.

„A Vasas elleni mérkőzés utolsó pillanatában kapott gól nagyon megviselte a társaságot, amit tetőzött a Budafok elleni nem várt kupakiesés. Ez mentális visszaesést eredményezett, ráadásul a Kecskemét ellen ez fizikai fáradtsággal is párosult, miközben az elmúlt hetekben vírusos, hasmenéssel és lázzal járó betegség is felütötte a fejét az öltözőben és a stáb tagjai között is. Utóbbi persze nem mentség, mert máshol is küzdöttek ilyesmivel. A korábbi időszakainkat is többször jellemezte hullámvölgy, de a Debrecen elleni mérkőzésünkön már látszódott az előrelépés, és a számok is ezt bizonyítják. A tavaszi szezon futómennyisége már újra a tavaly ilyenkori számokat mutatja, de ezzel nem lehet mérkőzést nyerni. – mondta Révész Attila.

Az MLSZ szabálya szerint 325 millió forintos bónuszért küzdhetnek a csapatok a magyar futballistáik játékperceivel. A rendszer igyekszik ösztönözni az U21-es korosztály tagjainak bevetését is. Minden 21 éven aluli fiatal pályán töltött ideje tízszeres súllyozással veszik figyelembe a  számításnál. További kritérium hogyha nincs legalább egy 2002. január 1-je után született játékos a csapatban, aki a bajnoki meccseknek minimum a felén játszik, ami összesen 14 850 perc játékidő, akkor a teljes összegre nem is pályázhat az adott együttes.

“Ugyanakkor a következő meccseken újra gyűjtögetnünk kell a fiatal játékperceket, hogy az ebből megkereshető, a költségvetésünkbe beágyazott összegre szert tehessünk. Nem árulunk zsákbamacskát, a hátralévő tíz meccsen 780 ilyen játékpercre van még szükségünk, vagyis legalább egy 2002-es születésű vagy annál fiatalabb futballistának szinte végig a pályán kell lennie. A helyzetünket nehezíti, hogy az erre a szerepkörre alkalmas Czérna Erik szombaton súlyos sérülést szenvedett. Mindezeket figyelembe véve, a szezon hátralévő részére új célokat kell megfogalmaznunk, a bennmaradás az elsődleges, lehetőleg úgy, hogy a középmezőnyben azért helyünk legyen. A játékerőnk talán többre jogosítja fel a csapatot, de az eredményesség az más, ezt látnunk kell.” – mondta Révész Bálint.

A keretben zömében idegenlégiósok szerepelnek, csak magyar játékosokból egy teljes csapatot nem tudna kiállítani a a Kisvárda. Ezért a hátralévő 10 fordulóban, hogy esélye legyen a 325 millió forintos bónusz elnyerésére, minél több magyar játékost kell szerepeltetnie, emiatt ez az eredményesség rovására mehet, hiszen a csapat legjobb játékosai külföldi játékosok. Persze a fociban bármi megtörténhet, az is előfordulhat, hogy több magyar játékossal a csapatban is sikerül kivívni a nemzetközi kupaszereplést.