Paróczai Anikó

Amikor az ártatlant hurcolják meg

Vélemény

Igen, ez történt ma Budapesten, amikor Paróczai Anikó kispesti önkormányzati képviselőt rabosították a rendőrségen. Szégyen, hogy azt az embert vonja kérdőre a rendőrség, aki abszolút feddhetetlen és olyan ügyben igyekszik rendet tenni, ami normális esetben a különleges rendőrségi ügyek közzé tartozna. De mit is várunk, akkor, amikor a hatalmon lévő párt igyekszik az állam minden intézményét a saját érdekeinek védelmére fordítani? Most is erről van szó. Lackner Csaba ominózus videója után egy normális országban azonnal ugrottak volna az ügyészek és már előzetesben töltené a barátaival az időt. De itt a barátok a hatalmon lévő pártban is ott vannak és védik az “üzlettársukat”.
Az ilyen esetek is jól megmutatják, hogy a korrupció milyen szinten átszőtte a magyar politikai rendszert, ami bizony megújulásra szorul. Nemcsak ember anyagában, hanem intézményeiben is. Itt is szükség van egy korrupció ellenes ügyészségre, mint Romániában vagy Lengyelországban. Kezdetnek nem rossz az Európai Ügyészség sem, de kellenek azok azok az intézmények, akik nem az éppen hatalmon lévők kényének-kedvének vannak kitéve.
Paróczai Anikó azon volt tanítványaim közé tartozik, akire büszke vagyok. Csak így tovább! Tiszta közéletet! Tiszta Magyarországot!

N.Nagy Sándor