Mirkóczki Ádám

Majdnem mindenki megfertőződött egy egri idősek otthonában

Helyi hírek
Koronavírus

Az előírások és a megelőző óvintézkedések maradéktalan betartása ellenére új koronavírussal fertőzött egy helyi idősek otthona majdnem minden lakója és dolgozója – jelentette be csütörtökön a város polgármestere rendkívüli sajtótájékoztatóján, Egerben.

Mirkóczki Ádám elmondta: szerda késő este értesült róla, hogy

a minden dolgozót és gondozottat érintő 60 PCR-tesztből 54 pozitív eredményt adott az intézményben. Mindössze két lakó és három munkatárs eredménye negatív, valamint egy teszt eredménytelenül zárult

– tette hozzá.

Jelezte: a fertőzöttek közül a dolgozók mindegyike és az idősek többsége is tünetmentes, míg a korábban tünetek miatt elkülönítettek állapota javul.

A létesítményben több hete bevezették a kijárási és látogatási tilalmat, és minden biztonsági protokollt betartottak: a dolgozók testhőmérsékletét naponta kétszer ellenőrizték, és folyamatos volt a takarítás, fertőtlenítés is – húzta alá. Nem volt tehát olyan probléma és nem történt olyan mulasztás, ami ezt a helyzetet előidézhette volna – értékelt a városvezető.

Mirkóczki Ádám közölte: a történtek ismeretében minden helyi önkormányzati intézmény vezetőjének javasolja, hogy kérjék munkatársaik teljeskörű tesztelését.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük