Új raktárcsarnokot adtak át a Modine Hungária Kft. gyöngyösi telephelyén

Helyi hírek

Közel kétmilliárd forint értékű beruházás-sorozat részeként, jelentős állami támogatással új raktárcsarnokot épített a járműipari alkatrészek előállításával foglalkozó Modine Hungária Kft. Gyöngyösön – jelentette be az épület szerdai átadó ünnepségén a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára.

Vargha Tamás rámutatott: a járvány idején megvalósult fejlesztések jelentősége kiemelkedő, hiszen azt üzenik, a befektetők bíznak Magyarországban és hazánk gazdasági erejében.

Hozzátette: a Modine Hungária Kft. is ez idő alatt indította el 1,8 milliárd forintot meghaladó értékű beruházás-sorozatát, mellyel 589 munkahelyet sikerült megőriznie. A cég gyöngyösi telephelyét és a mezőkövesdi székhelyét is érintő fejlesztésekhez a kormány 450 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá – jelezte.

Horváth László (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője az eseményen arról beszélt: az itt létrejött beruházás nem előzmények nélküli, hanem egy hosszú út fontos állomása. Köszönet illeti a céget és a kormányt is, hogy sikerült ide eljutnia a Modine-nak és Gyöngyös térségének – húzta alá. Kiemelt megbecsülést érdemel és kap ezen a vidéken minden vállalkozás, amely hosszú időn át, a nehéz helyzetekben is kitartva az itt élők boldogulását szolgálja – fogalmazott a képviselő.

Fotó: MTI/Komka Péter