Újra Fodor Géza lett Demjén polgármestere

Helyi hírek

A település korábbi irányítóját, a függetlenként induló Fodor Gézát választották a Heves vármegyei Demjén polgármesterévé – közölte a Helyi Választási Iroda (HVI) vezetője vasárnap este az MTI-vel.

Szász Kata elmondta: az időközi választás nem hivatalos végeredménye szerint a régi-új polgármester 184 voksot gyűjtve 21 szavazattal kapott többet ugyancsak független jelöltként induló riválisánál.

A négy képviselői helyért összesen 13-an indultak, szintén mindannyian függetlenként – tette hozzá. Jelezte: a névjegyzékben szereplő 506 szavazópolgár közül 349-en adták le voksukat, a szavazatszámlálás során 10 érvénytelen szavazólapot találtak.

Tájékoztatása szerint a választás ideje alatt Demjén egyetlen szavazókörében rendkívüli esemény nem történt, ám a negyedik önkormányzati képviselői mandátumról végül sorsolás döntött, miután itt szavazategyenlőség alakult ki a jelöltek között.

Szász Kata emlékeztetett: az időközi választásra azért volt szükség Demjénben, mert 2022 októberében a helyi képviselő-testület a polgármester és a képviselők közti ellentét miatt egyhangúlag saját feloszlatásáról döntött.