Kevés híján halállal végződött a családi összejövetel vízkeresztkor Istenmezején

Rendőrség

Az élet elleni bűncselekmény kísérlete miatt indult büntető eljárásban a Heves Megyei Főügyészség emelt vádat egy 40 éves nővel szemben.

A vádlott idén, január 6-ára virradóan az istenmezejei lakásukban szórakozott az élettársával, a nevelt fiával és az unokatestvérével. Ennek során hajnalra valamennyien ittas állapotba kerültek, ami feltehetően hozzájárult ahhoz, hogy a vendéglátó pár tagjai összeszólalkoztak, majd dulakodtak egymással a lakásban. A fiú ekkor közéjük állt, hogy szétválassza őket, de az apja megütötte, majd fellökte az őt békíteni igyekvő gyermekét, mire a vádlott magához vett egy 10 cm pengehosszúságú konyhakést, és azzal esett neki az élettársának.

A nő kaszáló mozdulatokat téve kis-közepes erővel tízszer szúrta meg a sértettet a felkarján és a mellkasán. A szúrások közül a mellüregen keresztül egyik a tüdőt, egy másik pedig a verőeret érte, minek következtében a sebesült sok vért veszített addig, amíg kórházba került. Itt csak a korszerű és szakszerű orvosi ellátás tudta megmenteni az életét, azonnali műtéti ellátás nélkül bizonyosan meghalt volna.

Az események során a verekedők egyéb, nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is szenvedtek, de ezek miatt egyikük sem élt magánindítvánnyal a bántalmazó rokonával szemben.

A Heves Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja a késelő asszonyt.

A Büntető Törvénykönyv szerint a kísérletre a befejezett bűncselekmény büntetési tételét kell alkalmazni.

Ezt is figyelembe véve a főügyészség a cselekmény elkövetési körülményeinek gondos mérlegelése után arra tett mértékes indítványt a vádiratában, hogy a bíróság 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltást szabjon ki a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottal szemben akkor, ha az előkészítő ülésen bűnösségét a váddal egyezően beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.