A Vasas ellen kezdi a bajnoki tavaszt a Loki

Sport

Két hónap szünetet követően folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei: az első tavaszi, összességében 20. fordulóban a DVSC-TEVA a Vasast fogadja. A Loki a hetedik helyről várja a folytatást, eddig 7-7 győzelem és döntetlen mellett 5 vereség, és 28-22-es gólkülönbség csapatunk mérlege, míg a Vasas a 10., éppen hogy bent maradó helyen telelt 5-1-13 mérlegének és 19-31-es gólkülönbségének köszönhetően.

Az utolsó őszi fordulóban mindkét együttes fővárosi csapatot győzött le, a DVSC az MTK-t verte hazai pályán 3-1-re, míg a Vasas szintén hazai pályán győzött 2-1-re a Honvéd ellen. Ellenfelünknek azért is volt fontos ez a győzelem, mert így nem kieső helyen kellett telelnie, ami nyilvánvalóan pozitívan hatott mentálisan. A két csapat őszi találkozóját Kulcsár Tamás góljával 1-0-ra nyerte a Loki az Illovszky Stadionban.

Kondás Elemér együttese számára már hét közben „kitavaszodott”, hiszen kupameccsen volt jelenése a Lokinak. A Nyíregyházán rendezett Magyar Kupa negyeddöntő odavágóján a hosszabbítás utolsó percében szerzett gólnak köszönhetően 2-1-re tudott nyerni a DVSC, előnyt szerezve a márciusi visszavágóra; ez a siker jó alapja lehet egy hasonló folytatásnak. A keddi kupamérkőzésen több alapembert is pihentetett vezetőedzőnk, azonban hiányzó így is akad majd a szombati találkozóra: Nenad Novakovics és Balogh János továbbra sem bevethetőek, és Ognjen Djelmic játékengedélye nem érkezett még meg eddig a pillanatig, így az ő pályára lépése is kérdéses. Kondás Elemér így minden bizonnyal a Radosevic – Lázár, Brkovics, Mészáros, Korhut – Bódi, Varga, Holman, Szakály – Coulibaly, Horváth összetételű kezdőcsapatnak szavaz majd bizalmat.

dvsc.hu