Kiesett a 14. emeletről és meghalt az orosz vakcina egyik kifejlesztője

Világ

24.hu az Interfaxra orosz hírügynökségre hivatkozva arról számolt be, hogy Szentpéterváron egy társasház 14. emeletéről esett ki Alekszandr Kaganszkij vezető orosz biológus, aki életét vesztette a zuhanás következtében.

A cikk szerint egy magát megnevezni nem kívánó forrás szerint a 45 éves férfi a barátját látogatta, amikor tisztázatlan körülmények közepette lezuhant. A meg nem erősített információk szerint Kaganszkij összeveszhetett a házigazdával, majd öngyilkosságot követett el, egy szemtanú legalábbis ezt állítja. Ám a Interfax szerint a lakás tulajdonosa tagadja, hogy konfliktus történt volna a kutatóval és azt mondta, hogy a barátja öngyilkos lett.

Az orosz hírügynökség szerint egyelőre még nem adtak ki hivatalos információt az esetről.

“A kutató-biológus a vlagyivosztoki egyetem orvostudományi központját vezette, és szentpétervári laborokban is dolgozott. Szoros kapcsolatokat ápolt az Edinburgh-i Egyetemmel, ahol korábban tizenhárom évig kutatott. Fő területe a rák elleni gyógyszer kifejlesztése volt, de a koronavírus elleni orosz vakcina kidolgozása is részben az ő nevéhez fűződik”

– olvasható a cikkben.