Szeged, Szegedi Tudományegyetem, SZTE, Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, együttműködési megállapodás, egyetem

Együttműködési megállapodást kötött az SZTE az Országos Idegenrendészeti Főigazgatósággal

Az egyre nagyobb számban Szegedre érkező külföldi hallgató ügyeinek intézése mind a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), mind az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) munkatársai számára jelentős kihívás. A hatóság és az egyetem közös munkáját új, még magasabb szintre emeli az az együttműködési megállapodás, amelyet 2024. május 28-án írtak alá az SZTE-n.

Elérhetők a szegedi Móra Kollégium legendás estjeinek hangfelvételei az SZTE Klebelsberg Könyvtár Médiatékájában

Páratlan irodalom- és eszmetörténeti értékű hangfelvételeket tett közzé az elmúlt időszakban az SZTE Klebelsberg Könyvtár Médiatékája. A bővülő sorozatban száznál is több hanganyag hallgatható meg az SZTE Móra Ferenc Kollégiumának 1980-as évek elejétől megrendezett előadásairól, író-olvasó találkozóiról.

Felavatták a Debreceni Egyetem Nemzeti Gyártó-Kutató-Oktató Középüzem és a Gyógyszerésztudományi Kar épületét

Brüsszelezett az államtitkár, majd felavatta a brüsszeli pénzből felhúzott egyetemi épületet Debrecenben

Azt szeretnénk, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen, egyebek mellett olyan beruházásoknak és együttműködéseknek köszönhetően, mint amilyet ma avatunk a Debreceni Egyetem (DE) science parkjában – hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára hétfőn Debrecenben.

A Semmelweis új kutatása szerint egyre nyitottabbak vagyunk a digitális egészségügyi megoldásokra

Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót. 2021-ben a koronavírus-járvány alatt a lakosság egyharmada vett igénybe okoseszközöket, egészséggel kapcsolatos szenzorokat, applikációkat, jelenleg ez a szám 50 százalék, derül ki a Semmelweis Egyetem Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből. A mesterséges intelligencia (AI) alapú egészségügyi megoldások is egyre ismertebbek.

Mesterséges intelligencia

Tanfolyam indul az AI használatáról az Óbudai Egyetemen

Az AI területén olyan gyorsan változik a technológia, hogy nehéz naprakésznek maradni, így az egyetemek és a képzések szerepe ebben az esetben elsősorban az alapok átadása, a technológia megértésének elősegítése és a felhasználási lehetőségek bemutatása. A cél érdekében az Óbudai Egyetem és a Neuron Solutions Generative AI Bootcamp címmel 36 órás képzést indít május 29-én. 

A Pécsi Egyetem kutatói összefüggésre találtak a cukorbetegség és a daganatos betegségek között

Országos kutatást végeztek a pécsi klinikán, ami áttörést jelent a betegségek kialakulásának összefüggésében, ugyanis a 2-es típus cukorbetegség megnöveli nemcsak a szív-érrendszeri- és a vesebetegség, hanem a daganatos betegség kockázatát is.

Da Vinci sebészeti robot

Da Vinci sebészeti robot segíti a Széchenyi Egyetem kutatásait és a Petz-kórház munkáját

Az egészségügyi kutatás-fejlesztéseket és közvetlenül a betegeket szolgálja a Széchenyi István Egyetem által a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházzal stratégiai együttműködésben vásárolt, hivatalosan május 25-én bemutatott sebészeti robot. A modern eszközzel már csaknem száz műtétet végeztek a kórház orvosai, s az eddigi tapasztalatok szerint csökkent a páciensek beavatkozások utáni fájdalma, felépülésük pedig gyorsabbá […]

Neumann Egyetem- Mercedes együttműködés

Innovatív módon támogatja a Mercedes-Benz a Neumann Egyetemet

A hallgatói életet fejlesztő és a járműmérnöki oktatást támogató megállapodást kötött a Neumann János Egyetem és a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. A kecskeméti székhelyű egyetem és a német járműipari szereplő a most megkötött megállapodásával a több mint egy évtizedre visszatekintő stratégiai együttműködését erősítette meg.